Loader

Snabb och lättlagad potatis & baconpytt med rödbetor

2014-11-18
  • Servings: 4
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv.

Ingredients

  • 800 gr Potatis (tärnad)
  • 250 gr Bacon (strimlat)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • Salt
  • Örtagårdskrydda
  • Svart peppar
  • 2 nävar Salladsmix
  • Rapsolja
  • Inlagda rödbetor

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Häll lite rapsolja i en plåt lägg sedan i potatis, lök, bacon och tomat, krydda med salt, svartpeppar och örtagårdskrydda,

Step 3

Vänd allt försiktigt och ställ in i ugnen

Step 4

Efter 15 minuter vänd allt försiktigt igen

Step 5

Låt det sedan stå i 10 minuter till eller tills potatisen är färdig och allt fått lite färg.

Step 6

När det är klart vänd försiktigt i salladsmixen, lägg upp på ett fat och servera med inlagda rödbetorna

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
    -Alfred Hitchkock
    %d bloggare gillar detta: