Sommarwrap med rökt lax, äggröra och pepparrot
2016-07-05- Yield: 8 st
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag är det bara jag och min dotter hemma så vi passar på att göra en enkel och trevligt somrig wrap som passar perfekt som lättlunch eller till picknicken, ett klassiskt tunnbröd som vi fyller med rökt lax och en matig röra med ägg, pepparos, färskost, äpple, lök och tomat.
Ingredients
- 200 gr Rökt lax
- 4 st Tunnbröd
- 150 gr Färskost
- 4 st Ägg
- 1 msk Smör
- 1 st Tomat (tärnad)
- 1 st Salladslök (skivad)
- 1/2 Äpple (tärnat)
- 2 - 4 msk Färsk Pepparrot (riven)
- Salladsblad
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Knäck äggen i en bunke och salta lite, värm en stekpanna med smöret och när det puttrar lägg i äggröran, använd en stekspade och dra i botten så det lossnar hela tiden.
Step 2
När äggröran fått en fast konsistens ta upp den och lägg den i en bunke som du kyler äggröran i genom att fylla diskhon med kallt vatten i botten och ställa ner bunken i.
Step 3
När äggröran svalnat lägg i färskost, tomat, salladslök, äpple, och pepparrot, blanda allt ordentligt.
Step 4
Smaka av med salt och svart peppar
Step 5
Lägg upp tunnbröden på bänken och placera laxen längs ena långsidan, placera sedan äggröran och salladsbladen på laxen.
Step 6
Rulla ihop dem genom att börja från sidan med lax, dela dem sedan snett på mitten av varje rulle.
Step 7
Sedan är det bara att servera eller packa in dem till picknicken, smaklig måltid.