Sommriga smördegsbullar med jordgubbar och rabarber
2015-06-21- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En hälig dessert som passar perfekt lika bra efter en trevlig middag som till en eftermiddagsfika, den ser rätt avancerad ut men är inte så svår men är lite kladdig. Den här ska helst gräddas och ätas ganska omgående så man får den läckert frasig, servera sedan gärna en vaniljvisp eller en god vaniljglass till.
Ingredients
- 1 st Färsk smördegsrulle
- 250 gr Jordgubbar
- 200 gr Rabarber (skalad och i små bitar)
- 2 msk Honung
- Florsocker
- Vaniljvisp, glass eller liknande
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Börja med att lägga hälften av jordgubbarna samt rabarbern och honungen i en kastrull, koka sönder allt tills det blir som en sylt.
Step 3
Kavla ut smördegen så att den blir hälften så tunn, dela den längs med i fyra lika stora bitar.
Step 4
Bred ut "sylten" och skiva resten av jordgubbarna tunnt som du lägger längs med ena långsidan
Step 5
Vik ihop smördegen så du låser fast jordgubbarna, rulla sedan den och lägg den i en smord muffinsform
Step 6
Grädda den sedan i mitten av ugnen i ca 25 - 30 minuter tills den fått en fin färg, låt dem vila i ca 10 minuter så ytan svalnar och florsockret inte smälter.
Step 7
Strö lite florsocker på toppen och servera med ditt tillbehör.
Step 8
Tips: Byt ut jordgubbar och rabarber mot äpple och kanel eller exprimentera med dina egna smaker.