Somrig äggröra med färska tomater, rödlök och fetaost
2014-06-16- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 2
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Ytterligare ett bevis på den enkla goda matlagningen som för tankarna till medelhavet med en enkel och grymt härlig sommarrätt som passar perfekt en varm solig dag, den är snabb och väldigt smidig att göra och kan göras på vilken liten spis som helst.
Ingredients
- 6 st Ägg
- 1 msk Vatten
- Salt
- Svart peppar
- 1 st Tomat (tärnad)
- 150 gr Fetaost
- 1 liten Rödlök
- Olivolja
Method
Step 1
Vispa ihop äggen med vattnet salta och peppra lite.
Step 2
Häll smeten i en varm teflonpanna, och rör hela tiden så det inte fastnar i pannan.
Step 3
När den precis stelnat och fortfarande är lite rinig stäng värmen, smula i hälften av fetaosten och lägg i tomat samt det mesta av rödlöken och vänd försiktigt i allt.
Step 4
Lägg upp det snyggt på fat/tallrik och smula på resten av fetaosten, lägg på lite rödlök, dra några varv med svart peppar och ringla lite olivolja på toppen... Smaklig måltid 🙂