Somrig potatissallad med senapsvinägrett till en klassisk grillkorv
2016-06-13- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Sommar och färskpotatis som vi gör en riktigt härlig och frisk potatissallad av som vi ger en touch av senap och äppelcidervinäger, till detta serverar vi en enkel grillkorv med mycket svensk kött i.
Tips – Det går bra att byta ut korven mot något annat smarrigt 🙂
Ingredients
- 4 st Grillkorvar som är riktigt goda
- 400 gr Färskpotatis (tvättad och skrubbad)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 1 knippe Rädisor (klyftor)
- 10 gr Gräslök ( i cm bitar)
- 200 gr Honungsmelon ( i bitar)
- 1 näve Späd bladspenat
- 2 st Mozzarella (i tärningar)
- 1 msk Senap
- 1 tsk Honung
- 2 tsk Senapsfrön
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- 1,5 dl Rapsolja
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Börja med att koka potatisen som ska hinna svalna lite, tänd grillen.
Step 2
Gör vinägretten genom att blanda senap och honungen med vinägern först, slå sedan i rapsoljan försiktigt under omrörning.
Step 3
Lägg i senapsfröna i såsen och smaka av med salt och svartpeppar
Step 4
Lägg rädisor, paprika, gräslök, spenat och mozzarellan i en större bunke, slå på vinägretten och vänd allt försiktigt
Step 5
När potatisen svalnat tärna i den också i bunken och vänd allt försiktigt tills det är väl blandat, smaka av med salt och svart peppar.
Step 6
Grilla sedan korven och när den är klar servera direkt med potatissalladen och gärna någon god grillsås.