Sötsyrlig ugnsbakad lax med morötter & champinjoner och ett potatisstomp med fetaost & basilika
2015-03-29- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ett härligt recept med en sötsyrlig marinad som laxen bakas med i ugnen tillsammans med morotsstavar och champinjoner, till det ett potatisstomp med fetaost, basilika och en skvätt olivolja.
Ingredients
- 500 gr Potatis (skalad)
- 125 gr Fetaost
- 1 dl färsk Basilka (hackad)
- 2 msk Olivolja
- 4 st Laxbitar
- 1 msk Honung
- 2 msk Balsamicovinäger
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1 cm Röd chili (hackad)
- 150 gr Champinjoner (delad i fyra)
- 150 gr Morötter (i stavar)
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen
Step 2
Blanda marinaden med honung och balsamvinägern ordentligt, lägg i vitlök, chili och salt
Step 3
Lägg laxen i en ugnsform med champinjoner och morotsstavar ovanpå, salta och peppra
Step 4
Häll på marinaden över fisken och ställ in formen i ugnen när potatisen kokat i ca 25 minuter, låt sedan fisken stå där i ca 15 - 20 minuter.
Step 5
När potatisen är klar efter ca 40 minuter, häll av vattnet, smula i fetaosten och ha i basilika, salt och svart peppar.
Step 6
Stompa sedan moset så att det blir ett grovare mos, häll i olivoljan rör om och smaka av med salt och svart peppar.
Step 7
Lägg sedan upp moset och lägg laxen med grönsaker på häll sky från ugnsformen på och garnera med ett basilika blad.. smaklig måltid