Loader

Sötsyrlig ugnsbakad lax med morötter & champinjoner och ett potatisstomp med fetaost & basilika

2015-03-29
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett härligt recept med en sötsyrlig marinad som laxen bakas med i ugnen tillsammans med morotsstavar och champinjoner, till det ett potatisstomp med fetaost, basilika och en skvätt olivolja.

Ingredients

  • 500 gr Potatis (skalad)
  • 125 gr Fetaost
  • 1 dl färsk Basilka (hackad)
  • 2 msk Olivolja
  • 4 st Laxbitar
  • 1 msk Honung
  • 2 msk Balsamicovinäger
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 150 gr Champinjoner (delad i fyra)
  • 150 gr Morötter (i stavar)
  • Salt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen

Step 2

Blanda marinaden med honung och balsamvinägern ordentligt, lägg i vitlök, chili och salt

Step 3

Lägg laxen i en ugnsform med champinjoner och morotsstavar ovanpå, salta och peppra

Step 4

Häll på marinaden över fisken och ställ in formen i ugnen när potatisen kokat i ca 25 minuter, låt sedan fisken stå där i ca 15 - 20 minuter.

Step 5

När potatisen är klar efter ca 40 minuter, häll av vattnet, smula i fetaosten och ha i basilika, salt och svart peppar.

Step 6

Stompa sedan moset så att det blir ett grovare mos, häll i olivoljan rör om och smaka av med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg sedan upp moset och lägg laxen med grönsaker på häll sky från ugnsformen på och garnera med ett basilika blad.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: