Loader

Spaghetti di greco con formaggio feta, cipolla rossa, pomodoro e spinaci baby

2014-11-17
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett läckert recept som är helt vegetariskt och snabbt att laga till en vardagskväll, i receptet så tillagar vi spaghetti som ska vara kokt al dente, rödlök och paprika som fått lite honungssmak, babyspenat, ljummen tomat och riktig grekisk fetaost.

Ingredients

  • 4 Portioner Spaghetti av bra kvalitet
  • 1 st Rödlök (klyftad tunt)
  • 1 st Grön Paprika (strimlad tunt)
  • 2 st Tomater (klyftad tunt)
  • 1 st Näve baby spenat
  • 100 gr Fetaost
  • 1 msk Honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till spaghettin och koka spaghettin efter anvisningarna

Step 2

Värm en panna med lite olivolja, lägg i rödlöken och låt den få lite färg, häll i honung och lägg i paprikan, lått bara honungen smälta ihop med lök och paprikan och t bort pannan från värmen.

Step 3

När spaghettin är klar häll av vattnet och häll i lök och paprika blandningen, de klyftade tomaterna, baby spenat och smula i fetaosten, vänd allt försiktigt med lite olivolja och svartpeppar

Step 4

Lägg upp allt på tallrik eller ett stort fat och servera med lite olivolja även på toppen.

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: