Spaghetti serverad med en krämig pastasås med kassler, kantareller, tomat, lök och en bit ädelost
2013-02-08- Cuisine: Internationell, Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En härlig pastarätt med lite trevlig fest touch till kvällen eller helgen, pastan serveras med en läcker sås med grädde, kassler, kantareller, lök, tomat och lite ädelost.
Lägg gärna några kronor extra på att köpa en bra svensk kassler som är ordentligt rökt, servera gärna pastan med en god sallad och varför inte ett passande rött vin.
Ingredients
- 600 gr Kassler (strimlad)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 3 st Tomater (klyftade)
- 3 dl Grädde
- 100 gr Ädelost
- 150 gr Kantareller (förvällda)
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- 6 portioner Spaghetti
Method
Step 1
Sätt på vatten till spaghettin och koka den enligt förpackningen
Step 2
Fräs löken lite i olja och lägg sedan kantarellerna som får fräsa med lite innan man lägger i kasslern med tomaterna, låt det bli ordentligt varmt
Step 3
Slå på grädden med lite svart peppar och låt det puttra i 3 minuter
Step 4
Smula i ädelosten och låt den smälta ordentligt utan att det kokar ( då kan det skära sig)
Step 5
Smaka av med peppar och salt och servera sedan..