Spansk Chorizo med rosmarindoftande potatissallad och en het linsyoghurt
2015-05-25- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ett läckert sommarrecept med inspiration hämtad ifrån Spanien med härliga färska chorizokorvar, en varm potatissallad med coktailtomater, champinjoner och rosmarin och till det en läcker yoghurt med röda linser.
Ingredients
- 12 st Färska Spanska chorizokorvar
- 1 kg Små potatisar (delade)
- 250 gr Champinjoner
- 250 gr Cocktailtomater
- 1 dl Pinjenötter
- 2 st Rosmarin kvistar (någon extra till garnering)
- Olivolja
- Svartpeppar
- Salt
- 1 dl Röda linser
- 2 dl Yoghurt
- 1 - 2 cm Röd chili (hackad)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0,5 dl Chilisauce
- 6 st träspett om man vill göra det lite festligare
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och tänd grillen
Step 2
Börja koka linserna som ska koka tills de är mjuka och nästan blir ett mos, häll av vattnet och låt de svalna lite.
Step 3
Lägg potatisen, champinjoner, cocktailtomater, pinjenötter och rosmarinkvistar på en plåt, häll på lite olivolja och vänd allt ordentligt, ställ in plåten i ugnen i ca 25 minuter tills potatisen är klar.
Step 4
Grilla de härliga korvarna så de får en fin färg på en fin glödbädd, var lite försiktig då det lätt brinner när fettet rinner ner på glöden.
Step 5
Blanda linserna med yogurten, chili saucen, röd chili och pressa i vitlöken, blanda ordentligt och smaka av med salt och nymald svartpeppar
Step 6
När potatisen är klar salta den och vänd försiktigt, sätt två korvar på ett spett och lägg upp allt snygt och servera med linsyogurten, njut sedan den av en härligt Spansk middag