Loader

Sporty ugnspannkaka samt honungsyoghurt med kärnor, bärkompott och hyvlad morot.

2012-09-17
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ugnspannkaka är väldigt samt enkelt gott och ofta populärt hemma med sylt och grädde, här är en variant som är lite nyttigare och som man står sig på lite längre. Jag har skippat sylten och ersatt den med bär och en yoghurt med lite honung, pumpakärnor och solros kärnor, i pannkakssmeten har jag gömt lite äppletärningar och havregryn.

Sporty ugnspannkaka

3 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
8 dl Mjölk
4 st Ägg
1/2 tsk Salt
1 st Äpple (tärnat)

1. Vispa sammam mjölk, havregryn och mjöl så att alla klumpar försvinner
2. Vispa i ägget ett i taget
3. Tillsätt äpple och salt
4. Häll smeten i en smörjd långpanna och ställ in i varm ugn på 225 i 20-25 minuter

Honungsyoghurt med kärnor

3 dl Yoghurt av turkisk typ
10 ml Flytande honung
15 ml Pumpakärnor
15 ml Solroskärnor

1. Blanda yoghurt och honungen
2. Blanda i kärnorna
3. Smaka av

Bärkompott

250 gr Hallon & Blåbär (tinade eller färska)

1. Blandas försiktigt så att dom går sönder lite och läggs upp

Hyvlad morot

3 st Morötter skalade
Rapsolja

1. Hyvla längs med moroten så att man får långa tunna skivor
2. Lägg i skål och slå på lite rapsolja

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: