Sporty ugnspannkaka samt honungsyoghurt med kärnor, bärkompott och hyvlad morot.
2012-09-17- Cuisine: Svenskt
- Course: Huvudrätt, Pizza & paj
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Ugnspannkaka är väldigt samt enkelt gott och ofta populärt hemma med sylt och grädde, här är en variant som är lite nyttigare och som man står sig på lite längre. Jag har skippat sylten och ersatt den med bär och en yoghurt med lite honung, pumpakärnor och solros kärnor, i pannkakssmeten har jag gömt lite äppletärningar och havregryn.
Sporty ugnspannkaka
3 dl Vetemjöl
1 dl Havregryn
8 dl Mjölk
4 st Ägg
1/2 tsk Salt
1 st Äpple (tärnat)
1. Vispa sammam mjölk, havregryn och mjöl så att alla klumpar försvinner
2. Vispa i ägget ett i taget
3. Tillsätt äpple och salt
4. Häll smeten i en smörjd långpanna och ställ in i varm ugn på 225 i 20-25 minuter
Honungsyoghurt med kärnor
3 dl Yoghurt av turkisk typ
10 ml Flytande honung
15 ml Pumpakärnor
15 ml Solroskärnor
1. Blanda yoghurt och honungen
2. Blanda i kärnorna
3. Smaka av
Bärkompott
250 gr Hallon & Blåbär (tinade eller färska)
1. Blandas försiktigt så att dom går sönder lite och läggs upp
Hyvlad morot
3 st Morötter skalade
Rapsolja
1. Hyvla längs med moroten så att man får långa tunna skivor
2. Lägg i skål och slå på lite rapsolja