Loader

Squisito salsa di pasta di Mimmi

2013-11-04
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Min Italienska är på google translate nivå men dagens pasta rätt är uppkallad efter min dotter, hon bestämde ingredienserna med mig och hjälpte till att smaka fram den.

Väldigt Italiensk i sin enkelhet där råvarorna får tala tillsammans och det bästa är att det är en riktigt snabb rätt, som vi tillsammans fick klar på 20 minuter, vilket var perfekt efter en tidig Hockeyträning för dottern.

Ingredients

  • 500g Pasta torkad
  • 150g Rökt skinka (tärnad)
  • 1st Bananschalottenlök (hackad)
  • 1st Röd Paprika (tärnad)
  • 3dl Mjölk
  • 1st Köttbuljongtärning gärna ekologisk
  • 7-10 blad Färsk basilika (hackad)
  • 10ml Maizena
  • 1dl Hyvlad Parmesan
  • Salt
  • Svart peppar
  • Friterad/rostad lök
  • Olivolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt anvisningarna, har du färskpasta kokar du den sist

Step 2

Fräs under tiden löken med skinkan i lite olivolja, löken ska bli mjuk och glansig, lägg i paprikan och basilikan och fräs lite.

Step 3

Slå på mjölken samt buljongtärningen och låt det koka upp, smaka av med salt och svart peppar

Step 4

Red av med maizenan utrörd i lite vatten och låt det koka upp, smält sedan i hälften av parmesanosten

Step 5

Häll av vattnet av pastan och blanda i såsen med några stänk olivolja, låt det dra i någon minut.

Step 6

Lägg upp pastan på ett fat och garnera med rostade löken, parmesan, basilikablad och några varv med pepparkvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: