Steka kantareller att lägga på mackan
2012-08-24- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Färsk svamp avger mycket vätska och om man lägger i smöret från början blir svampen smörkokt istället för stekt, så lägg svampen i en torr medelvarm panna och låt vätskan koka in först lägg sedan i smöret och stek svampen.
Om man vill att svampen ska behålla sin form någorlunda exempelvis om man ska ha småkantareller eller champinjoner till dekoration vänder man först runt dem i en het reforms och torr stekpanna, tillsätt sedan smör och stek dem hastigt så att de får färg men inte blir lösa.
Ingredients
- Kantareller
- Gul lök (finhackad)
- Knäckebröd eller annat gott bröd
- Smör
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Ansa kantarellerna och borsta dem rena, dela större svampar de små kan vara som de är.
Step 2
Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i svampen, låt vätskan koka in.
Step 3
Klicka i lite smör och lägg i löken om du vill ha det, annars är det jättegott även utan lök.
Step 4
Salta och krydda med nymald svartpeppar och stek svampen tills det börjar knäppa i den.
Step 5
Lägg kantarellerna på en knäckemacka eller på något annat favorit bröd
Step 6
Njut...