Loader

Steka kantareller att lägga på mackan

2012-08-24
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Färsk svamp avger mycket vätska och om man lägger i smöret från början blir svampen smörkokt istället för stekt, så lägg svampen i en torr medelvarm panna och låt vätskan koka in först lägg sedan i smöret och stek svampen.

Om man vill att svampen ska behålla sin form någorlunda exempelvis om man ska ha småkantareller eller champinjoner till dekoration vänder man först runt dem i en het och torr stekpanna, tillsätt sedan smör och stek dem hastigt så att de får färg men inte blir lösa.

Ingredients

  • Kantareller
  • Gul lök (finhackad)
  • Knäckebröd eller annat gott bröd
  • Smör
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Ansa kantarellerna och borsta dem rena, dela större svampar de små kan vara som de är.

Step 2

Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i svampen, låt vätskan koka in.

Step 3

Klicka i lite smör och lägg i löken om du vill ha det, annars är det jättegott även utan lök.

Step 4

Salta och krydda med nymald svartpeppar och stek svampen tills det börjar knäppa i den.

Step 5

Lägg kantarellerna på en knäckemacka eller på något annat favorit bröd

Step 6

Njut...

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: