Loader

Steka kantareller att lägga på mackan

2012-08-24
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Färsk svamp avger mycket vätska och om man lägger i smöret från början blir svampen smörkokt istället för stekt, så lägg svampen i en torr medelvarm panna och låt vätskan koka in först lägg sedan i smöret och stek svampen.

Om man vill att svampen ska behålla sin form någorlunda exempelvis om man ska ha småkantareller eller champinjoner till dekoration vänder man först runt dem i en het reforms och torr stekpanna, tillsätt sedan smör och stek dem hastigt så att de får färg men inte blir lösa.

Ingredients

  • Kantareller
  • Gul lök (finhackad)
  • Knäckebröd eller annat gott bröd
  • Smör
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Ansa kantarellerna och borsta dem rena, dela större svampar de små kan vara som de är.

Step 2

Värm en stekpanna till medelvärme och lägg i svampen, låt vätskan koka in.

Step 3

Klicka i lite smör och lägg i löken om du vill ha det, annars är det jättegott även utan lök.

Step 4

Salta och krydda med nymald svartpeppar och stek svampen tills det börjar knäppa i den.

Step 5

Lägg kantarellerna på en knäckemacka eller på något annat favorit bröd

Step 6

Njut...

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
    -HC Andersen
    %d bloggare gillar detta: