Stekt blodpudding med knaperstekt bacon samt lök, morötter och äpple
2012-06-27- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Igår var jag och handlade mat med min dotter och i en av kyldiskarna som vi går förbi ligger det blodpudding, vilket hon uppmärksammar direkt och bestämt säger att det vill hon äta i morgon.
Idag är imorgon och nu har vi ätit blodpudding vilket hela familjen tycker om och jag har skrivit om det tidigare på bloggen, men idag så stekte jag den som vanligt i lite smör och serverade den med riktigt knaperstekt bacon och grönsaker som fick steka i fettet efter baconet.
Stekt blodpudding med knaperstekt bacon samt lök, morötter och äpple
– 2pkt Bacon
– ca 900gram Blodpudding i skivor
– 4-5st Spröda morötter skalade och i slantar
– 4-5st Salladslökar i bitar
– 1st Äpple i halvmånar utan kärnhus
– Smör
– Salt
– Lingonsylt eller rårörda lingon
1. Börja med att steka baconet ordentligt så att det blir knaprigt, lägg det på ett hushållspapper och ställ i ugnen på 70°
2. Lägg i lök och morötter i fettet som är kvar från baconet och låt det mjukna lite, lägg sedan i äpplena, salta lite och stek tills allt fått lite färg lägg allt på hushållspapper och ställ in dem med baconet..
3. Gör rent pannan och lägg i en klick smör och stek blodpuddingen efter smak
4. Servera med alla tillbehör