Loader

Stekt blomkål med feta och sesamfrön

2012-09-22
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

I butikerna finns det gott om fin och god svensk blomkål till mycket bra pris, så varför inte göra en blomkålsrätt?

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 1 st Blomålshuvud (delad i buketter)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 0,5 dl Persilja hackad
  • Rapsolja
  • Curry
  • Salt
  • 150 gr Fetaost
  • Sesamfrön

Method

Step 1

Koka pastan enligt frp när den är klar och vattnet avhällt, blanda i lite curry, salt och rapsolja.

Step 2

Värm upp oljan och lägg i blomkålen fräs den ordentligt och vänd så att den inte bränner, när den börjar få färg lägg i vitlöken och salta

Step 3

När blomkålen är färdig stäng värmen och smula i fetaosten samt ha i persiljan, vänd allt försiktigt och ha i pastan.

Step 4

Smaka av, blanda i sesamfrön och servera

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012

      Topp! Denna rätt var mycket bra för en barnfamilj, snabb, enkel och god!
      Det blev rester kvar som jag värmde på spisen idag och då klickade jag i lite Creme Fraiche och puffade i lite chili. Det avhjälpte det lite torra..mm
      Tack Patric!

        Svara
      • posted by Patric on 9 november, 2012

        Kanon att du använder resterna och det var ett kanon tips på hur man kan liva upp dom lite..

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: