Stekt blomkål med feta och sesamfrön
2012-09-22- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
I butikerna finns det gott om fin och god svensk blomkål till mycket bra pris, så varför inte göra en blomkålsrätt?
Ingredients
- 1 pkt Pasta
- 1 st Blomålshuvud (delad i buketter)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 0,5 dl Persilja hackad
- Rapsolja
- Curry
- Salt
- 150 gr Fetaost
- Sesamfrön
Method
Step 1
Koka pastan enligt frp när den är klar och vattnet avhällt, blanda i lite curry, salt och rapsolja.
Step 2
Värm upp oljan och lägg i blomkålen fräs den ordentligt och vänd så att den inte bränner, när den börjar få färg lägg i vitlöken och salta
Step 3
När blomkålen är färdig stäng värmen och smula i fetaosten samt ha i persiljan, vänd allt försiktigt och ha i pastan.
Step 4
Smaka av, blanda i sesamfrön och servera
posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012
Topp! Denna rätt var mycket bra för en barnfamilj, snabb, enkel och god!
Det blev rester kvar som jag värmde på spisen idag och då klickade jag i lite Creme Fraiche och puffade i lite chili. Det avhjälpte det lite torra..mm
Tack Patric!
posted by Patric on 9 november, 2012
Kanon att du använder resterna och det var ett kanon tips på hur man kan liva upp dom lite..