Stekt falukorv med chili och saffransfrästa grönsaker
2012-10-22- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag så är det åter dags för lite vardagsmat med knorr, vår vanliga falukorv som jag serverade med ett grönsaksfräs där lite chili och saffran får vara med och förgylla.
Jag serverade pasta till men det fungerar bra med det mesta skulle jag tro, stek gärna falukorven så att den får en smaklig nästan lite krispig yta.
Ingredients
- Valfritt tillbehör, Pasta, ris eller kanske potatis
- 1 st Falukorvsring (skivad)
- 120 gr Vitkål (finstrimlad)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 1 st Gul paprika (i bitar)
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- 1 st Vitlöksklyfta (finhackad)
- 1/2 st Zucchini (i bitar)
- Chili efter smak
- 10 ml Honung
- Örtsalt
- Svartpeppar
- 2,5 g Saffran
- Rapsolja
Method
Step 1
Häll olja i en varm panna och lägg i samtliga ingredienser när det är riktigt varmt
Step 2
Vänd allt lite, häll i saffran och fräs allt ordentligt
Step 3
När det börjar bli färdigt häll på honung, salt och svartpeppar
Step 4
Smaka av och när det är lagom mjukt, smaka av och ställ åt sidan
Step 5
Stek korven och servera med grönsaksröran och det du valt att servera till
posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012
Den här rätten smakar gott och är lätt att göra. Tack för receptet Patric!
posted by Patric on 9 november, 2012
Roligt att du testat rätten, tack själv Gunnar 🙂
posted by Patric on 9 november, 2012
Spännande med lite nya falukorvsrecept tycker jag, och väldigt roligt att du testat receptet.
posted by Gunnar Gunnarsson on 11 november, 2012
Precis! Falukorv råkar ju bli till Stroganoff eller något med makaroner och ketchup, med nätbrynja på sig framför sporten på TV.
posted by Patric on 12 november, 2012
Ha ha precis så vill vi inte ha det.. 😀