Loader

Stekt falukorv med chili och saffransfrästa grönsaker

2012-10-22
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är det åter dags för lite vardagsmat med knorr, vår vanliga falukorv som jag serverade med ett grönsaksfräs där lite chili och saffran får vara med och förgylla.

Jag serverade pasta till men det fungerar bra med det mesta skulle jag tro, stek gärna falukorven så att den får en smaklig nästan lite krispig yta.

Ingredients

  • Valfritt tillbehör, Pasta, ris eller kanske potatis
  • 1 st Falukorvsring (skivad)
  • 120 gr Vitkål (finstrimlad)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 1 st Gul paprika (i bitar)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Vitlöksklyfta (finhackad)
  • 1/2 st Zucchini (i bitar)
  • Chili efter smak
  • 10 ml Honung
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 2,5 g Saffran
  • Rapsolja

Method

Step 1

Häll olja i en varm panna och lägg i samtliga ingredienser när det är riktigt varmt

Step 2

Vänd allt lite, häll i saffran och fräs allt ordentligt

Step 3

När det börjar bli färdigt häll på honung, salt och svartpeppar

Step 4

Smaka av och när det är lagom mjukt, smaka av och ställ åt sidan

Step 5

Stek korven och servera med grönsaksröran och det du valt att servera till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:

    Comments (5)

    1. posted by Gunnar Gunnarsson on 8 november, 2012

      Den här rätten smakar gott och är lätt att göra. Tack för receptet Patric!

        Svara
      • posted by Patric on 9 november, 2012

        Roligt att du testat rätten, tack själv Gunnar 🙂

          Svara
      • posted by Patric on 9 november, 2012

        Spännande med lite nya falukorvsrecept tycker jag, och väldigt roligt att du testat receptet.

          Svara
        • posted by Gunnar Gunnarsson on 11 november, 2012

          Precis! Falukorv råkar ju bli till Stroganoff eller något med makaroner och ketchup, med nätbrynja på sig framför sporten på TV.

            Svara
          • posted by Patric on 12 november, 2012

            Ha ha precis så vill vi inte ha det.. 😀

              Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
    -Pierre Daninos
    %d bloggare gillar detta: