Loader

Stekt falukorv med mustig paprikasås

2013-04-03
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Falukorv är gott men det är lätt att fastna i att man gör samma sak med den hela tiden, här är en ny variant att göra där man enkelt steker falukorven och serverar den med en läcker paprikasås och favorit pastan.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad)
  • 2 st Röda paprikor (i bitar)
  • 1 dm Purjolök (skivad)
  • 1 cm Röd chili (i bitar)
  • 1 dl Vatten
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 15 ml Maizena
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • 6 port Favorit pasta

Method

Step 1

Fräs paprikan, purjolöken och chilin ordentligt i lite rapsolja, låt den bli mjuk och få lite färg.

Step 2

Slå på vattnet och creme fraichen, låt det koka upp och mixa såsen ordentligt med en handmixer

Step 3

Smaka av med salt och svart peppar, låt sedan såsen puttra medan man steker falukorven och koka pastan enligt anvisningarna. När det börjar bli klart red av såsen med maizenan utrörd i vatten

Step 4

Smaka av såsen igen och servera med falukorven samt pastan, glöm inte lite grönsaker till också.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: