Loader

Stekt kassler och gorgonzolaspetsad pasta med broccoli, champinjoner och morötter

2012-08-29
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En smarrig pasta med den härliga Italienska osten gorgonzola i en lagom mängs så man bara anar den,  i pastan finns det även en del trevliga grönsaker som ger rätten lite spänst.

Till så serverar vi sedan lite stekt kassler som steks lite hårt så som jag gillar den, om man vill så steker man lite strimlat bacon istället och blandar i pastan.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 100 gr Gorgonzola + lite till garnering
  • 1 st Broccoli huvud (delat i mindre huvude, stjälken kan man spara till en soppa)
  • 1 st Lök (i bitar)
  • 150 gr Champinjoner (i bitar)
  • 2 st Morötter (grov rivna)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • Olivolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet

Step 2

Under tiden så steker man först löken i lite rapsolja, lägg i broccolin strax efter och efter det champinjonerna

Step 3

Låt grönsakerna bli klara med lite tugg motstång och få lite färg, lägg sist i morötterna som bara ska bli varma

Step 4

Smaka av grönsakerna med salt och peppar

Step 5

När pastan nästan är klar häll av vattnet, salta lite slå på lite olivolja och lägg i gorgonzolan som ska smälta i pastan

Step 6

När gorgonzolan smält lägg i grönsakerna, vänd försiktigt och smaka av

Step 7

Låt pastan stå med ett lock och dra ihop smakerna lite under tiden som man steker kasslern..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: