Stekt kassler och gorgonzolaspetsad pasta med broccoli, champinjoner och morötter
2012-08-29- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En smarrig pasta med den härliga Italienska osten gorgonzola i en lagom mängs så man bara anar den, i pastan finns det även en del trevliga grönsaker som ger rätten lite spänst.
Till så serverar vi sedan lite stekt kassler som steks lite hårt så som jag gillar den, om man vill så steker man lite strimlat bacon istället och blandar i pastan.
Ingredients
- 1 pkt Pasta
- 100 gr Gorgonzola + lite till garnering
- 1 st Broccoli huvud (delat i mindre huvude, stjälken kan man spara till en soppa)
- 1 st Lök (i bitar)
- 150 gr Champinjoner (i bitar)
- 2 st Morötter (grov rivna)
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- Olivolja
Method
Step 1
Koka pastan enligt paketet
Step 2
Under tiden så steker man först löken i lite rapsolja, lägg i broccolin strax efter och efter det champinjonerna
Step 3
Låt grönsakerna bli klara med lite tugg motstång och få lite färg, lägg sist i morötterna som bara ska bli varma
Step 4
Smaka av grönsakerna med salt och peppar
Step 5
När pastan nästan är klar häll av vattnet, salta lite slå på lite olivolja och lägg i gorgonzolan som ska smälta i pastan
Step 6
När gorgonzolan smält lägg i grönsakerna, vänd försiktigt och smaka av
Step 7
Låt pastan stå med ett lock och dra ihop smakerna lite under tiden som man steker kasslern..