Loader

Stekt kycklingfilé med krämig grönsakspasta

2012-09-25
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Enkelt och hyfsat snabbt så gör man en trevlig pastarätt med grönsaker som får kräma till sig med pastan, till det så serveras kycklingfilé som stekts med lite läckra kryddor för att ge härlig smak.

Ingredients

  • 0,8 pkt Pasta
  • 3 st Morötter (skalad och i stavar)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1/2 st Blomkålshuvud (i mindre buketter)
  • 1 st Vitlöksklyfta (hackad)
  • 3 dl Yoghurt av turkisk typ
  • Salt
  • 5 st Kycklingfiléer (skivad)
  • Koriander torkad
  • Lökpulver
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt förpackningen

Step 2

Värm upp olja i en panna och fräs på grönsakerna ordentligt, krydda med örtsalt och när dom är helt klara så lägger man upp dom i en skål med yoghurten på.

Step 3

Stek sedan kycklingen i olja och krydda den med koriander, örtsalt, lökpulver samt svartpeppar

Step 4

Häll av vattnet och blanda direkt i grönsakerna med yoghurten, salta och peppar sedan avsluta med att smaka av.

Step 5

Nu är det bara att servera den krämiga pastan med kycklingen och njuta

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Anna on 10 februari, 2013

      Tack så mycket för ett gott recept ! 😀

        Svara
      • posted by Patric on 10 februari, 2013

        Tackar själv 🙂

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
    -George Miller
    %d bloggare gillar detta: