Stekt kycklingfilé med tyskinspirerad potatis i ugn och snabbsyrad vitkål
2012-09-03- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
En av sönerna hjälper mig idag att steka kycklingfilén så jag hinner förbereda mig inför fotbollsträning med dottern, så att vi först hinner äta ordentligt så att man orkar med hela träningen.
Idag så är det en klart tysk inspirerad kycklingrätt där kycklingen serveras med en potatis som görs i ugn tillsammans med en kryddig wurst och lök, till det serveras en snabbsyrad vitkål som jag steker lite lätt för att göra den ljummen.
Ingredients
- 5 st Kycklingfiléer (delade längs med)
- 800 gr potatis (tvättad och i större tärningar)
- 2 st kryddiga korvar (i tärningar)
- 1 st Gul lök (i tärningar)
- Salt
- Svart peppar
- Lökpulver
- Raps olja
- 500 gr Vitkål (finare strimlad)
- 0,5 dl Vittvinsvinäger
- Lite färsk oregano att garnera med
Method
Step 1
Lägg potatisen på en oljad plåt med korven och löken, ställ den i ugnen på 220° i 25 - 30 minuter tills den fått färg och är klar.
Step 2
Kycklingfiléerna kryddar man med lökpulver, salt och svartpeppar för att sedan stekas i olja, jag gör klart sista biten i ugnen med potatisen.
Step 3
Blanda vitkålen med vinäger och salt, när kycklingen är stekt så fräs på den lite också så att den blir mjuk och ljummen
Step 4
Serveras sedan allt tillsammans...