Stekt kycklingfilé med bacon och lökfrästa champinjoner i en krämig calvadossås
2013-12-08- Cuisine: Franskt, Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Kycklingfilé som enkelt steks och görs klart i ugnen för att serveras med smörbakad potatis, och champinjoner som fräses med bacon och lök och får puttra med lite calvados och grädde.
Ingredients
- 6 st Kycklingfilér
- 1 kg Potatis (tunt skivad med skal)
- 75 gr Smör
- Salt
- Svart peppar
- 200 gr Champinjoner (Delade)
- 1/2 Gul lök (finhackad)
- 100 gr Bacon (tärnad)
- 3 dl Grädde
- 30 ml Calvados
- 1 st Kycklingbuljong tärning
- 1 dl Vatten
- 2 st Broccoli (Delad på 4 längs med)
- Rapsolja
- Salt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Lägg den skivade potatisen i en ugnsfast form, och klicka ut smöret ovanpå salta samt peppra och ställ i ugnen i 40 minuter
Step 3
Fräs sedan bacon och lök lite smör tills löken mjuknat, lägg i champinjonerna och fräs dem till de fått färg, Slå på calvados och fräs lite till, slå sedan på all grädde, vatten och buljongtärningen.
Step 4
Låt sedan allt puttra tills det fått en såskonsistens, smaka av med salt och peppar
Step 5
Stek kycklingfilén med salt och peppar så att den får färg, låt den sedan gå med i ugnen de sista 10 minuterna
Step 6
Koka broccolin i ca 2 - 3 minuter i rikligt saltat vatten, servera den sedan med lite rapsolja ringlad över samt med lite flingsalt på
Step 7
Lägg upp allt snyggt på tallrik eller fat och servera