Stekt kycklingfilé tillsammans och en krämig sås med smak av äpple och chevre
2013-01-11- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så vart det en tur till affären där det inhandlades kycklingfilé, i kylen hemma hittade några äpplen som mjuknat lite och en bit chevre.
Mina fynd i kylskåpet vart en läcker sås som vart perfekt till kycklingen, lite kokta grönsaker till och rostad potatis gjorde rätten komplett.
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer
- Smör
- 2 - 3 st Äpplen (går bra med lite gamla, bara att dela i bitar)
- 1 st Rödlök (i bitar)
- 1 st Morot (i bitar)
- 15 ml Kycklingfond
- 4 dl Vatten
- 1 dl Grädde
- 100 gr Chevre (skalad och i bitar)
- 15 ml Maizena
Method
Step 1
Börja med att fräsa äpple, lök, morot i lite smör i en kastrull
Step 2
När allt börjat få lite färg och mjukna slå på vatten och buljongen, låt det koka upp och puttra tills äpplena kokat helt sönder.
Step 3
Slå på grädden och låt det koka upp igen, sila av såsen och häll den tillbaka i kastrullen
Step 4
Koka upp och red av med maizenan utrörd i lite vatten, smält sedan chevreosten i såsen utan att den kokar. Smaka av med salt och vitpeppar
Step 5
Stek kycklingen i smör i en panna på medelvärme, krydda med salt och svart peppar.
Step 6
Koka gärna lite grönsaker till och servera med potatis i någon form