Stekt spättafilé med en krämig basilika doftande rödlöks & tomatsalsa
2017-03-01- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Panerad fisk brukar vara väldigt populärt och omtyckt hos de flesta och i butikernas frysdiskar hittar du massor av olika varianter, men att köpa färsk fisk som du panerar själv är inte så svårt men är så mycket godare och i de flesta fall ett nyttigare alternativ.
Jag inspirerar här med en färsk spättafilé som vi dubbelpanerar (mjöl, ägg & ströbröd) och steker krispigt i rapsolja, till detta serverar vi kokt potatis och en härligt krämig salsa med tomat, rödlök och basilika.
Ingredients
- 500 gr Spättafilé
- 3 dl Vetemjöl
- 3 Ägg
- 4 dl Ströbröd
- Salt
- Vit peppar
- 1 st Rödlök (tärnad)
- 2 st Tomater (hackad)
- 2 msk Färsk Basilika (hachad)
- 1,5 dl Creme Fraiche
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 1 cm Chili
- Rapsolja
- 500 gr Små potatisar
- Rivna morötter
Method
Step 1
Börja koka potatisen som tar ca 35 - 45 minuter
Step 2
Lägg tomat, rödlök, chili och basilika i en skål, salta och vänd i creme fraichen smaka av och låt vila tills det är dags att servera.
Step 3
Ta tre skålar och häll upp mjöl i en skål tillsammans med salt och vitpeppar, sedan häll upp ströbröd i den andra
Step 4
Knäck äggen i tredje skålen, ha i lite salt och vispa med en gaffel
Step 5
Panera sedan spättan genom att först doppa i mjöl (täck hela fisken), ägg och sist ströbröd.
Step 6
Värm en panna till medelvärme, häll i rikligt med rapsolja, lägg försiktigt i spättan och låt den bli gyllenbrun på bägge sidorna.
Step 7
Häll av vattnet från potatisen, lägg upp den med spätta och servera med salsan samt rivna morötter.. smaklig måltid