Loader

Stekt torskfilé med parmesandoftande salsa med äpple, tomat och rödlök

2012-04-24
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så avslutades jobb dagen med ett mycket trevligt besök från Canada, egentligen kom dom för att titta på vårt moderna diskrum som vi har. Men nu vart besöket så mycket mer än att titta på vårat diskrum utan det bidde en ordentlig tur och genomgång av hela köket, jag vart något försenad hem och det är tur att det finns att tak undan regnet för dom som inte kom in hemma.

Dagens middag hade jag turligt planerat i mitt huvud så det var bara att sätta igång när jag kom hem, fisk var given eftersom jag har varit sugen på det i några dagar. Till fisken kokade jag ett ris som jag krydda med basilika och örtsalt, och fisken vart en torsk som stektes utan panering i äkta smör och lätt kryddad med salt och svartpeppar.

Basilika kokt ris



– 5dl Ris
– Vatten
– Basilika
– Ört salt

1. Koka riset enligt förpackningen med örtsalt och basilika i vattnet
2. När det är klart häll av vattnet och servera till fisken

Stekt torskfilé med parmesan doftande salsa med äpple, tomat och rödlök

– 800gram Torskfilé
– 3st Tomater tärnade
– 2st Äpplen tärnade
– 1st Rödlök hackad
– 30ml Vittvinsvinäger
– 0,3dl Parmesan riven
– 20ml Olivolja
– Salt
– Svartpeppar

1. Blanda tomat, lök och äpple med olivolja, parmesan, salt och svartpeppar låt det dra lite i rumstemperatur
2. Värm upp en panna och lägg i en klick smör, sedan så lägger man ner fisken med skin sidan upp först saltar och peppar
3. Vänd fisken efter ca 2 minuter och stek på andra sidan, salta och peppra lägg sedan upp fisken och håll den varm tills all fisk är stekt
4. Smaka av salsan och lägg den på fisken servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: