Loader

Stekt torskfilé med äppelstekt bacon och kall senapssås

2013-01-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En härlig torskfilé som dubbelpanerats och steks sprött i olja som sedan severas med bacon som steks med äpple, samt en kall sås med lite senap, rostad potatis och kokta grönsaker.

Den rostade potatisen och de kokta grönsakerna har jag inte med i receptet här..

Ingredients

  • 900 gr Torskfilé (i lagom bitar)
  • 5 dl Ströbröd
  • 3 st Ägg
  • 4 dl Vetemjöl
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • 3 dl Yoghurt
  • 1 dl Creme fraiche
  • 20 ml Grov senap
  • 10 ml Dijonsenap
  • Salt
  • Rapsolja
  • 140 gr Bacon (fintärnat)
  • ! st Äpple (tärnat)

Method

Step 1

Börja med att blanda ihop den kalla såsen genom att röra ihop yoghurt, creme fraiche och senapen, smaka av med lite salt.. Börja fixa sedan den potatis du vill servera till..

Step 2

Lägg upp mjöl i en skål, ägg i en annan och sedan ströbröd med lite örtsalt samt svart peppar i en tredje

Step 3

Panera torsken genom att först mjöla den ordentligt, sedan doppa den i ägget och sist i ströbrödet. Detta kallas för en duppelpanering

Step 4

Värm upp en panna på medelvärme med rikligt med olja i, lägg försiktigt i fisken och stek den läckert gyllenbrun på varje sida.

Step 5

Stek baconet ordentligt i en varm panna, lägg i äpplet när baconet börjar bli krispig och låt det bara bli varmt.

Step 6

Servera fisken ganska omgående med baconfräset så att den är frasig tillsammans med din potatis, några trevliga grönsaker och senapssåsen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
    -George Bernard Shaw
    %d bloggare gillar detta: