Stekt torskfilé med äppelstekt bacon och kall senapssås
2013-01-18- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En härlig torskfilé som dubbelpanerats och steks sprött i olja som sedan severas med bacon som steks med äpple, samt en kall sås med lite senap, rostad potatis och kokta grönsaker.
Den rostade potatisen och de kokta grönsakerna har jag inte med i receptet här..
Ingredients
- 900 gr Torskfilé (i lagom bitar)
- 5 dl Ströbröd
- 3 st Ägg
- 4 dl Vetemjöl
- Örtsalt
- Svart peppar
- 3 dl Yoghurt
- 1 dl Creme fraiche
- 20 ml Grov senap
- 10 ml Dijonsenap
- Salt
- Rapsolja
- 140 gr Bacon (fintärnat)
- ! st Äpple (tärnat)
Method
Step 1
Börja med att blanda ihop den kalla såsen genom att röra ihop yoghurt, creme fraiche och senapen, smaka av med lite salt.. Börja fixa sedan den potatis du vill servera till..
Step 2
Lägg upp mjöl i en skål, ägg i en annan och sedan ströbröd med lite örtsalt samt svart peppar i en tredje
Step 3
Panera torsken genom att först mjöla den ordentligt, sedan doppa den i ägget och sist i ströbrödet. Detta kallas för en duppelpanering
Step 4
Värm upp en panna på medelvärme med rikligt med olja i, lägg försiktigt i fisken och stek den läckert gyllenbrun på varje sida.
Step 5
Stek baconet ordentligt i en varm panna, lägg i äpplet när baconet börjar bli krispig och låt det bara bli varmt.
Step 6
Servera fisken ganska omgående med baconfräset så att den är frasig tillsammans med din potatis, några trevliga grönsaker och senapssåsen.