Surf and Turf with grilled sirloin steak, scallops and garlic butter
2013-02-23- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En amerikansk klassiker med Surf and Turf vilket betyder att maten kommer från hav och land, jag har kommit över två härliga sirloin stekar som är entrecote men i större bitar. Till detta grillar jag även pilgrimsmusslor samt gör en potatis som jag bakar i ugnen med morötter, och ett enkelt vitlökssmör med lite basilika i som serveras rumstempererat. Jag valde idag att använda grillpannan men det funkar minst lika bra ute på en riktig grill 😉
Jag hittade även en liten söt paprika som jag passade på att grilla till som garnering och grönsak, min sirloin serverade jag även som rare då det gillas hos oss men du ger den den stekgrad som ni önskar.
[ingredients)Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och lägg potatisen med morötterna på en plåt med lite olja, ställ in plåten i ugnen i ca 35 - 45 minuter.
Step 2
Blanda smöret med vitlöken, basilika, salt och svart peppar, smaka av..
Step 3
Grilla sirloin steaken med lite salt och peppar på och ställ den i ugnen tills den når den stekgrad som ni önskar. Grilla även paprikorna..
Step 4
Torka pilgrimsmusslorna ordentligt och doppa dem i lite olja med salt. lägg dem sedan på grillen och grilla dem på bägge sidorna.
Step 5
Ta ut köttet och låt det vila i någon minut innan det skivas, servera det sedan med potatisen, pilgrimsmusslorna och vitlökssmöret.. avsluta med att lägga paprikan på