Loader

Sveakökets marinerade jordgubbar

2012-06-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 24:00 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här är ett härligt recept på marinerade jordgubbar som passar bra att äta som dom är med lite grädde eller kanske med lite gräddglass, det här receptet är exakt det som vi tillagar till midsommar som dessert till våra patienter som inte har möjlighet att njuta av midsommaren hemma.

Receptet i sin tur bygger på ett gammalt recept som jag har fått med mig för länge sedan och använt på många menyer genom tiderna, orginalreceptet är ett ”vuxen” recept där det finns både likör och vin som jag här har plockat bort för att istället anpassa receptet för alla.

Sveakökets marinerade jordgubbar

– 0,6kg Jordgubbar
– 45ml Apelsinjuice koncentrat
– 1,38dl Vatten
– 15,3gram Strösocker
– 15ml Citron färskpressad
– 30,7ml Äppelcider
– 0,65,gram Vaniljsocker

1. Rör först ut vanilj och strösockret i vattnet, häll sedan på apelsinjuice, citron, äppelcider och blanda.
2. Noppa och skölj jordgubbarna ordentligt (om du inte har frysta)
3. Häll marinaden på jordgubbarna
4. Ställ allt kallt och låt stå i minst 1dygn, men 2dygn gör dom ännu bättre.
5. Garnera gärna med lite rivet citron och apelsinskal samt en kvist citronmeliss när det ska serveras

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: