Sveakökets morotsmums
2012-10-01- Yield: 1 st långpanna
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Här är den morotskaka som vi serverar till våra gäster och efter önskemål kommer receptet ut här, vi använder en morotspuré i kakan och en liknande köper man på barnmatshyllan i butiken.
Ingredients
- 250 gr Vetemjöl
- 300 gr Morotspuré
- 4 dl Strösocker
- 4 st Ägg
- 0,5 dl Matolja
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk kanel
- Nypa salt
- Glasyren:
- 100 gr Färskost typ philadelphia
- 3 dl Florsocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 70 gr Flytande margarin
Method
Step 1
Vispa ägg och socker ordentligt så det blir ljust och pösigt
Step 2
Blanda i oljan och morotspuren
Step 3
Rör sedan ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel för sig som du sedan blandar i med ägg, morot och socker blandningen
Step 4
Häll smeten i en smörjd plåt och grädda i 170° i 25 - 30 minuter
Step 5
åt kakan svalna ordentligt När kakan är klar ta ut den och låt den svalna, under tiden blandar man samman margarin, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker ordentligt till en glasyr som breds över kakan när den svalnat klar