Loader

Sveakökets morotsmums

2012-10-01
  • Yield: 1 st långpanna
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här är den morotskaka som vi serverar till våra gäster och efter önskemål kommer receptet ut här, vi använder en morotspuré i kakan och en liknande köper man på barnmatshyllan i butiken.

Ingredients

  • 250 gr Vetemjöl
  • 300 gr Morotspuré
  • 4 dl Strösocker
  • 4 st Ägg
  • 0,5 dl Matolja
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • Nypa salt
  • Glasyren:
  • 100 gr Färskost typ philadelphia
  • 3 dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 70 gr Flytande margarin

Method

Step 1

Vispa ägg och socker ordentligt så det blir ljust och pösigt

Step 2

Blanda i oljan och morotspuren

Step 3

Rör sedan ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och kanel för sig som du sedan blandar i med ägg, morot och socker blandningen

Step 4

Häll smeten i en smörjd plåt och grädda i 170° i 25 - 30 minuter

Step 5

åt kakan svalna ordentligt När kakan är klar ta ut den och låt den svalna, under tiden blandar man samman margarin, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker ordentligt till en glasyr som breds över kakan när den svalnat klar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
    -Henrik Oldenburg
    %d bloggare gillar detta: