Loader

Svensk benfri kotlett med hetsyrlig äpple och mozzarellasalsa

2012-11-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så bjuder jag på ett nytt enkelt recept som tar minimalt med tid i veckan, en enkel kotlett utan ben som jag steker och serverar en salsa som jag gör med äpple och mozzarella som bas.

Jag valde att servera ris till men man kan vara lite påhittig här om man vill och servera något annat..

Ingredients

  • 6 st Benfria kotletter (utbankade)
  • 1 st syrligt Äpple (i tärningar)
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 125 gr Mozarella (tärnad som äpplet)
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • Lite lite röd chili (finhackad)
  • 20 ml Rapsolja eller olivolja
  • 20 ml Äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Basilika färsk och torkad
  • 1 dl Vatten

Method

Step 1

Serverar du ris till börja koka det enligt anvisningarna, blanda sedan äpple med vinägern först så att det inte missfärgar

Step 2

Blanda sedan i mozzarella, lök, chili, tomat och olja försiktigt, smaka av med salt, lite svart peppar och färsk basilika riven i

Step 3

Stek sedan kotletterna i lite olja och krydda med salt, peppar och torkad basilika, när dom är klara ta ur kotletterna och häll i vatten i pannan som får koka lite och sedan häller du det på köttet

Step 4

Sedan är det bara att servera allt och njuta av måltiden..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Comments (2)

    1. posted by Gunnar Gunnarsson on 11 november, 2012

      Detta var en succé! Mycket gott och saftigt med ett fint inslag av salladen som gav mersmak. Vi valde dock att göra ugn stekt krispig potatis som vi gillar.
      Tack Patric!

        Svara
      • posted by Patric on 12 november, 2012

        Roligt att salladen passade alla, den är verkligen ett trevligt inslag i måltiden och din potatis till passar säkert också bra till..

          Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: