Svensk benfri kotlett med hetsyrlig äpple och mozzarellasalsa
2012-11-06- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag så bjuder jag på ett nytt enkelt recept som tar minimalt med tid i veckan, en enkel kotlett utan ben som jag steker och serverar en salsa som jag gör med äpple och mozzarella som bas.
Jag valde att servera ris till men man kan vara lite påhittig här om man vill och servera något annat..
Ingredients
- 6 st Benfria kotletter (utbankade)
- 1 st syrligt Äpple (i tärningar)
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 125 gr Mozarella (tärnad som äpplet)
- 1 st Tomat (tärnad)
- Lite lite röd chili (finhackad)
- 20 ml Rapsolja eller olivolja
- 20 ml Äppelcidervinäger
- Salt
- Svartpeppar
- Basilika färsk och torkad
- 1 dl Vatten
Method
Step 1
Serverar du ris till börja koka det enligt anvisningarna, blanda sedan äpple med vinägern först så att det inte missfärgar
Step 2
Blanda sedan i mozzarella, lök, chili, tomat och olja försiktigt, smaka av med salt, lite svart peppar och färsk basilika riven i
Step 3
Stek sedan kotletterna i lite olja och krydda med salt, peppar och torkad basilika, när dom är klara ta ur kotletterna och häll i vatten i pannan som får koka lite och sedan häller du det på köttet
Step 4
Sedan är det bara att servera allt och njuta av måltiden..
posted by Gunnar Gunnarsson on 11 november, 2012
Detta var en succé! Mycket gott och saftigt med ett fint inslag av salladen som gav mersmak. Vi valde dock att göra ugn stekt krispig potatis som vi gillar.
Tack Patric!
posted by Patric on 12 november, 2012
Roligt att salladen passade alla, den är verkligen ett trevligt inslag i måltiden och din potatis till passar säkert också bra till..