Svensk kotlett och råstekt potatis spetsad med lök och svartkål samt en hint syra
2015-03-11- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ett besök hos min grönsakshandlare resulterade i ett knippe härlig svartkål som fick följa med hem tillsammans lite andra godsaker, svartkålen användes direkt hemma tillsammans med potatis, lök och lite balsamico vinäger samt en härlig svensk fläskkotlett.
Svartkål är en korsning mellan savoykål och grönkål och har varit en mycket uppskattad kålsort sedan 1700-talet framförallt i italienska Toscana. I Sverige kallas svartkålen även för palmkål då växtsättet påminner om palmens.
Ingredients
- 5 st Kotlettskivor med eller utan ben
- 700 gr Potatis (cm stora tärningar)
- 400 gr Svartkål (strimlad i cm bitar)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 2 msk Balsamico vinäger
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- Olivolja av bra kvalitet
- Rödbetsskott
Method
Step 1
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen.
Step 2
När det är klart smaka av med salt, svartpeppar och toppa med balsamicovinägern.
Step 3
Lägg på ett lock och stek kotletten enkelt med bara salt och lite svartpeppar
Step 4
Precis innan servering droppa i lite olivolja i potatisen, lägg upp snyggt med kotletten och lägg rödbetsskotten på toppen..