Svensk nudelwok med smörfrästa kantareller
2012-08-24- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag så fick jag en rejäl laddning kantareller fylld av inspiration så funderade jag på vad jag skulle hitta på, valet föll idag på ett rätt annorlunda sätt att servera kantarellerna när dom får förgylla en nudelwok.
Jag låter den vara väldigt enkel i kryddning och smak för att låta kantarellerna vara tongivande, givetvis så ska det vara smör i så jag ger mig i kast med att woka i smör vilket fungerade fin fint.
Ingredients
- 500 gr Kantareller (ansade och rensade)
- 6 st Nudel plattor (lägg i blöt ca 45 minuter innan)
- 1 st Gul lök (i klyftor)
- 500 gr Korv typ bratwurst med lite smak (i slantar)
- 1 st Röd paprika (i Bitar)
- 1 dl Vatten
- Svart peppar
- Salt
- Sallad att lägga i botten som garnering
Method
Step 1
Värm en större panna och lägg i kantarellerna så dom får torrsteka lite, då släpper dom inte så mycket vätska
Step 2
Lägg i en rejäl klick smör och löken och fräs lite och salta, sedan lägger man i korven och låter allt få färg
Step 3
Låt nudlarna rinna av och lägg i dom med lite extra smör, slå på vattnet och woka tills vattnet är borta.
Step 4
Salta, peppra och smaka av, lägg upp med lite sallad i botten