Svenska köttbullar på Italienska med pasta i en kryddig tomatsås med basilika
2015-11-04- Cuisine: Italien, Medelhavet, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 24m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Cross-cocking av en spännande mix med den svenska matkulturen där våra svenska köttbullar tillsammans med en klassisk Italiensk pasta i tomatsås, resultatet blir något riktigt trevlig och gott med lite av en vardagsfest stämpel på.
Jag har valt att inte ta med ett recept på köttbullar i detta recept utan du använder ditt ärvda, eller så köper du några goda i butiken.
Även här använder jag ett prov av den Italienska pastan från Delverde, och även om du inte använder just denna så är det värt att lägga någon krona extra på att köpa en riktigt bra pasta som torkat långsamt och försiktigt.
Ingredients
- 750 gr
- 400 gr Pasta (torkad)
- 1 brk Krossad tomat (av bra kvalitet)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlökar (pressade)
- 2 cm Röd chili (hackad)
- 2 dl Vatten
- 1 st Hönsbuljong tärning (Gärna ekologisk)
- 1 st Grönsaksbuljong tärning (Gärna ekologisk)
- 1,5 msk Muscovadosocker
- 1 msk Olivolja
- 1 st Näve basilika (strimlad)
- Salt
- Svart peppar
- Smör
Method
Step 1
Sätt på pastavatten som ska vara salt som medelhavet
Step 2
Häll upp krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt vatten, gul lök, vitlök, chili, vatten buljongtärningarna, muscovado sockret och olivoljan
Step 3
Koka upp tomatsåsen och låt det puttra ner tills det fått en såsig konsistens, smaka av med salt och svart peppar
Step 4
Lägg i pastan och stek köttbullarna i smör
Step 5
När pastan är klar häll av vattnet ordentligt och slå på tomatsåsen, vänd sedan allt försiktigt tillsammans med basilikan.
Step 6
Låt pastan vila i någon minut och avsluta med att vända i köttbullarna, lägg upp på ett fat och servera med en god sallad.