Tagliatelle, basilika, syltad paprika,oliver i krämig sås serverat med lufttorkad skinka
2013-01-20- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Förra veckan när äldsta sonen var hemma på middag så hade han med sig en flaska med fin Cava som han köpt på en resa i Spanien, flaskan lades på kylning på en gång och jag lovade en middag som passar cavan veckan efter.
Då spanjorerna säger att cava passar till allt så vart det mycket enklare att hitta en passande rätt, jag tänkte mig lite medelhav och pasta med lite smak som äts med den läckra spanska lufttorkade skinkan.
Ingredients
- 500 - 600 gr Lufttorkad skinka
- 6 port Färsk Pasta gärna tagliatelle (jag hade i två färger)
- 1 st Rödlök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 160 gr Inlagd Paprika (strimlad)
- 200 gr Gröna oliver
- 4 dl Grädde
- 1 knippe Basilika (hackad)
- Svart peppar
- Salt
- Rapsolja till stekningen
Method
Step 1
Sätt på pastavatten med rikligt med salt i
Step 2
Värm upp en panna med lite rapsolja i, fräs röd och vitlöken mjuk och häll på grädden samt basilikan
Step 3
Lått grädden puttra lite och ha i lite salt samt svartpeppar, lägg i paprikan och oliverna samtidigt som du lägger pastan i vattnet
Step 4
Lägg upp skinkan fint på ett fat, smaka av såsen och häll av vattnet från pastan
Step 5
Häll såsen på pastan och smaka av, lägg upp och servera med skinkan.