Tagliatelle med bacon, färska grönsaker och smulad fetaost samt en knippe basilika
2013-04-17- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En enkel och väldigt medelhavsinspirerad pastarätt med färska grönsaker, bacon, fetaost och en skvätt grädde, att laga vardagsmat behöver inte vara så krångligt utan här är ett exempel som verkligen visar på den enkla vardagsmaten.
Ingredients
- 1 pkt Färsk tagliatelle (gärna två färger)
- 125 gr Bacon (strimlad)
- 200 gr Champinjoner (i halvor)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 200 gr cocktailtomater
- 200 gr Sockerärtor (delade en gång)
- 225 gr Fetaost
- 1,5 dl Grädde
- 1 knippe Basilika (hackad)
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt på vatten för pastan med rikligt av salt
Step 2
Värm en panna och fräs bacon samt löken först, lägg i champinjonerna sedan och låt dem få färg
Step 3
Sedan lägger man i tomaterna och sockerärtorna, låt de fräsa med lite och slå sedan på grädden tillsammans med basilikan, salt och svart peppar
Step 4
Låt det puttra lite medan du lägger i pastan i vattnet och låt den koka enligt anvisningarna
Step 5
När pastan är klar slår man av vattnet och häller i lite olja, häll sedan på det du har i pannan över pastan.
Step 6
Vänd försiktigt och smaka av med salt och svart peppar
Step 7
Lägg upp pastan och smula på fetaosten, lägg på basilikablad och servera..