Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan
2016-09-15- Servings: 3
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
En klassisk Italiensk snabbrätt som inte tar många minuter att förbereda och tillaga, med färsk pasta så kokar det fort och under tiden som vattnet kokar upp gör du resten för att snart njuta av det enkla köket.
Tagliatelle kommer från det italienska tagliare, som betyder ”att skära”
Ingredients
- 300 gr Färsk Tagliatelle
- 150 gr Rimmat fläsk (strimla)
- 1 st Gul lök (klyftas)
- 150gr Mini paprikor (dela och ta ur)
- 2 Vitlöksklyftor (hackade)
- 1 st Äggula
- Svart peppar
- Salt
- Parmesan (hyvlad)
Method
Step 1
Sätt på rikligt saltat vatten till pastan
Step 2
Värm en panna riktigt varm, lägg i fläsket och låt det få lite yta, lägg sedan i gul och vitlöken som ska fräsa med och bli mjuk.
Step 3
Lägg sedan i paprikan, vänd allt försiktigt, stäng plattan och sätt på ett lock
Step 4
Koka pastan enligt anvisningarna
Step 5
Häll av vattnet ordentligt, lägg i fläsket med lök och paprika, slå på äggulan och vänd allt försiktigt
Step 6
Lägg upp snyggt, toppa med parmesanost och nymald svartpeppar, pusta nu ut och ät i lugn och ro innan kvällen rusar på igen 🙂 smaklig måltid