Tagliatelle med vitlöksfräst nötfärs med färska champinjoner samt tomat och basilikahack
2015-04-19- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
En enkel och smakrik pastarätt med ett enkelt nötfärsfräs som passsar en dag som man inte har lust att laga mat, skönt ibland med matlagning som är enkel och rätt snabb.
Ingredients
- 500 gr färsk Tagliatelle
- 500 gr Nötfärs
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 200 gr Champinjoner (klyftade)
- 1 grön Paprika (i bitar)
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 15 ml Vittvins vinäger
- Olivolja
- Svart peppar
- Salt
- 2 st Tomater (Hackade)
- 1 näve (Basilika)
Method
Step 1
Sätt på väl saltat pasta vatten
Step 2
Värm en panna med lite olivolja lägg i nötfärsen som bitar, salta och peppra, låt det sedan få färg
Step 3
Lägg vitlöken, lök och champinjoner och låt allt få färg.
Step 4
Slå på vinägern och paprikan, vänd ordentligt smaka av med salt och svart peppar, håll varmt medan pastan kokar.
Step 5
Koka tagliatellen tills du får lagom tuggmotstånd
Step 6
Hacka tomaterna med basilkan
Step 7
Häll vattnet av pastan och lägg upp, ha köttfärsfräset ovanpå och toppa med tomat/basilika hacket och några droppar olivolja
Step 8
Servera med sallad .. smaklig måltid