Loader

Tagliatelle med vitlöksfräst nötfärs med färska champinjoner samt tomat och basilikahack

2015-04-19
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En enkel och smakrik pastarätt med ett enkelt nötfärsfräs som passsar en dag som man inte har lust att laga mat, skönt ibland med matlagning som är enkel och rätt snabb.

Ingredients

  • 500 gr färsk Tagliatelle
  • 500 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 200 gr Champinjoner (klyftade)
  • 1 grön Paprika (i bitar)
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 15 ml Vittvins vinäger
  • Olivolja
  • Svart peppar
  • Salt
  • 2 st Tomater (Hackade)
  • 1 näve (Basilika)

Method

Step 1

Sätt på väl saltat pasta vatten

Step 2

Värm en panna med lite olivolja lägg i nötfärsen som bitar, salta och peppra, låt det sedan få färg

Step 3

Lägg vitlöken, lök och champinjoner och låt allt få färg.

Step 4

Slå på vinägern och paprikan, vänd ordentligt smaka av med salt och svart peppar, håll varmt medan pastan kokar.

Step 5

Koka tagliatellen tills du får lagom tuggmotstånd

Step 6

Hacka tomaterna med basilkan

Step 7

Häll vattnet av pastan och lägg upp, ha köttfärsfräset ovanpå och toppa med tomat/basilika hacket och några droppar olivolja

Step 8

Servera med sallad .. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: