Tagliatelle och en krämig gryta med strimlad fläsk, jordärtskocka, paprika, cocktailtomat och purjolök
2013-01-12- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så vart det en pasta som jag ville skulle passa en lördagskväll, så det vart färsk tagliatelle som jag serverade med en gryta som fått puttra lite.
Jordärtskockan odlades av ursprungsbefolkningen i nordöstra Nordamerika, som kallade dem solrötter, långt innan européernas ankomst
Ingredients
- Tagliatelle färsk för 6 st
- 350 gr Strimlat fläskkött
- 300 gr Jordärtskockor (skalad och i bitar)
- 2 dm Purjolök (i bitar)
- 150 gr Cocktailtomater (delade)
- 2 st Gula paprikor
- 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 15 ml Tomatpuré
- 3 dl Creme fraiche
- 15 ml Köttfond
- Salt
- Rapsolja
- Svart peppar
- 3 dl Vatten
Method
Step 1
Börja med att stek fläskköttet tillsammans med jordärtskockorna och vitlökeni lite olja, salta och peppra lite och när det fått färg lägg i tomatpurén
Step 2
Slå sedan i vattnet samt fonden och låt det puttra tills vätskan nästan är borta, lägg då i creme fraichen som får smälta
Step 3
Ställ pannan åt sidan och sätt på pasta vatten, värm en ny panna med lite olja i och fräs återstående grönsaker så de får färg
Step 4
Slå i hop det du har i bägge pannorna och låt det bli varmt, smaka av med salt och svart peppar
Step 5
Koka pastan i rikligt saltat vatten, häll sedan av vattnet ordentligt
Step 6
Servera sedan allt gärna med en pepparkvarn och parmesan på bordet