Loader

Tagliatelle och en krämig gryta med strimlad fläsk, jordärtskocka, paprika, cocktailtomat och purjolök

2013-01-12
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart det en pasta som jag ville skulle passa en lördagskväll,  så det vart färsk tagliatelle som jag serverade med en gryta som fått puttra lite.

Jordärtskockan odlades av ursprungsbefolkningen i nordöstra Nordamerika, som kallade dem solrötter, långt innan européernas ankomst

Ingredients

  • Tagliatelle färsk för 6 st
  • 350 gr Strimlat fläskkött
  • 300 gr Jordärtskockor (skalad och i bitar)
  • 2 dm Purjolök (i bitar)
  • 150 gr Cocktailtomater (delade)
  • 2 st Gula paprikor
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 3 dl Creme fraiche
  • 15 ml Köttfond
  • Salt
  • Rapsolja
  • Svart peppar
  • 3 dl Vatten

Method

Step 1

Börja med att stek fläskköttet tillsammans med jordärtskockorna och vitlökeni lite olja, salta och peppra lite och när det fått färg lägg i tomatpurén

Step 2

Slå sedan i vattnet samt fonden och låt det puttra tills vätskan nästan är borta, lägg då i creme fraichen som får smälta

Step 3

Ställ pannan åt sidan och sätt på pasta vatten, värm en ny panna med lite olja i och fräs återstående grönsaker så de får färg

Step 4

Slå i hop det du har i bägge pannorna och låt det bli varmt, smaka av med salt och svart peppar

Step 5

Koka pastan i rikligt saltat vatten, häll sedan av vattnet ordentligt

Step 6

Servera sedan allt gärna med en pepparkvarn och parmesan på bordet

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
    -Laurence Olivier
    %d bloggare gillar detta: