Loader

Tagliatelle med strimlat fläskkött, soltorkad tomat och grillad paprika allt toppat med fetaost

2012-09-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så passade jag på att ta ena grabben till hjälp att laga middag för att visa en enkel och god pastarätt, han hängde med bra och kommer säkert att imponera någon med denna rätt i framtiden.

Ingredients

  • 2 pkt Färsk tagliatelle
  • 500 gr Kotlett (strimlad)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 150 gr Grillad inlagd paprika (strimlad)
  • 100 gr Soltorkad tomat (Strimlad)
  • 30 ml Vittvinsvinäger
  • 250 gr Feta ost
  • Färsk oregano (finhackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på välsaltat vatten till pastan, sedan så värmer du på en panna med lite rapsolja i och lägger i fläsket

Step 2

När fläsket börjar få färg lägger man i vitlöken och gula löken, låt det fräsa lite samtidigt som man saltar, pepprar och vinägern som får koka in i köttet

Step 3

Lägg pastan i vattnet samtidigt som du lägger i paprika samt tomaten i pannan med köttet

Step 4

Värm på allt ordentligt avsluta med att lägga i oreganon och smaka av

Step 5

Häll av vattnet från pastan när den är klar och häll sedan i lite olivolja och salt, sedan är det dag att blanda ihop pastan med köttet och vända runt försiktigt.

Step 6

Lägg upp allt och smula fetaosten över och lägg lite grön oregano på

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Dansk ordspråk
%d bloggare gillar detta: