Tagliatelle med strimlat fläskkött, soltorkad tomat och grillad paprika allt toppat med fetaost
2012-09-06- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag så passade jag på att ta ena grabben till hjälp att laga middag för att visa en enkel och god pastarätt, han hängde med bra och kommer säkert att imponera någon med denna rätt i framtiden.
Ingredients
- 2 pkt Färsk tagliatelle
- 500 gr Kotlett (strimlad)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 150 gr Grillad inlagd paprika (strimlad)
- 100 gr Soltorkad tomat (Strimlad)
- 30 ml Vittvinsvinäger
- 250 gr Feta ost
- Färsk oregano (finhackad)
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- Olivolja
Method
Step 1
Sätt på välsaltat vatten till pastan, sedan så värmer du på en panna med lite rapsolja i och lägger i fläsket
Step 2
När fläsket börjar få färg lägger man i vitlöken och gula löken, låt det fräsa lite samtidigt som man saltar, pepprar och vinägern som får koka in i köttet
Step 3
Lägg pastan i vattnet samtidigt som du lägger i paprika samt tomaten i pannan med köttet
Step 4
Värm på allt ordentligt avsluta med att lägga i oreganon och smaka av
Step 5
Häll av vattnet från pastan när den är klar och häll sedan i lite olivolja och salt, sedan är det dag att blanda ihop pastan med köttet och vända runt försiktigt.
Step 6
Lägg upp allt och smula fetaosten över och lägg lite grön oregano på