Loader

Texas styled slow cocked beef, beans and chili stew with pan bread

2016-11-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 8:00 h
  • Ready In: 8:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Churros en el camino de la casa

Ett riktigt läckert långkok med rötterna från den amerikanska prärien, här använder vi en smakrik nötbog som får puttra länge tillsammans med bönor och läckra grönsaker.

Vi tillagar det som vid en lägereld med allt i en gryta som får stå och puttra ihop alla smaker, till serverar vi krispig sallad, färsk tomat och riktigt pannbröd till som en rikta cowboy skulle vilja ha det,

Ingredients

  • 800 gr Bog (tärnad 1cm x 1cm)
  • 1 dm Purjolök (skivad)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 1 dl Kidney bönor
  • 1 dl Stora vita bönor
  • 4 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • Efter smak Röd chili (hackad)
  • 1 dl Tomatpuré
  • 3 tsk Spiskummin
  • 2 tsk Smoked paprika pulver
  • 1 tsk Koriander
  • 1 dl Vatten
  • 0,5 dl Honung
  • 6 dl Rågsikt
  • 3 tsk Bakpulver
  • 4 dl Vatten
  • 2 msk Olja
  • 1 tsk Kumminfrön (malda)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1/2 huvud Isbergssallad (riven)
  • 1 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul lök (tunt skivad)

Method

Step 1

Använd en crockpot eller gjutgärnsgryta att använda i ugnen (sätt då ugnen på 110°)

Step 2

Lägg samtliga ingredienser till och med honungen i grytan, salta och peppra lite.

Step 3

Rör om ordentligt och sätt på locket, sätt på crokpoten eller ställ grytan i ugnen.

Step 4

Sätt timern på 8 timmar, efter 4 timmar vänd allt försiktigt och lägg på locket sedan och låt det vara på sista 4 timmarna.

Step 5

När det är klart vänd allt försiktigt och smaka av med salt och peppar,

Step 6

Innan chilin är helt klar gör pannbrödet (ca 40 minuter kvar)

Step 7

Blanda rågsikten och bakpulver, kumminfrön samt lite salt

Step 8

Vänd i vattnet och oljan, gör det till en smidig deg

Step 9

Gör sedan 12 stycken ca cm tjocka runda bröd,

Step 10

Värm en gjutjärnspanna riktigt varm, lägg i bröden och grädda dem på varje sida så de får färg

Step 11

Lägg bröden i handduk tills servering

Step 12

Lägg upp sallad, tomat och löken i skålar, servera chilin ur en gryta med pannbröden och njut av resan till prärien och Wilda Western 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Den sundaste gymnastiska övningen är att i rätt tid resa sig från matbordet.
-Giorgio Pasetti
%d bloggare gillar detta: