Tomat och basilika marinerad kycklinglårfilé med parmesankräm och limepasta
2014-04-19- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker kycklingrätt med lårfilén som har lite mera kycklingsmak som smaksats med en läcker marinad med färsk tomat & basilika, till detta serverar vi en läcker parmesankräm och en pasta smaksatt med lime.
Ingredients
- 1 kg Kycklinglårfilé
- 2 st Tomater
- 1 st Vitlöksklyfta
- 10 st Basilikablad
- Olivolja
- 1 dl Chilisauce
- 3 dl Yoghurt
- 1 dl Hyvlad parmesan
- 1 st Vitlöksklyfta (Pressad)
- 1 pkt Pasta Penne
- 1/2 Lime
- 1 näve Citrommelise (hackad)
- Svartpeppar
- Rödlök att grilla
- Paprika att grilla
Method
Step 1
Tänd grillen och sätt på väl saltat pastavatten
Step 2
Mixa tomaterna med en vitlöksklyfta, chilisauce, basilika, svartpeppar och en matsked olivolja, häll marinaden sedan över kycklinglårfiléerna
Step 3
Blanda sedan yoghurten med parmesanen och 30 ml olivolja, smaka av med svartpeppar
Step 4
Dags att lägga pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna
Step 5
Passa på att grilla kycklingen och pensla på marinad under tiden tiden, grilla löken och paprikan hel som delas innan servering (gör dem saftigare)
Step 6
När pastan är klar häll av vattnet, och pressa limen över pastan, slå på lite olivolja och citronmelissen, vänd försiktigt och krydda med lite salt och svartpeppar.
Step 7
Nu är det bara att äta och njuta...