Tomat och parmesangratinerad cannellioni med champinjoner & nöttfärs
2015-02-25- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Mer av det enkla och läckra Italienska köket med en fylld cannelionni som en härligt enkel vardagsrätt, med rena Italienska smaker av tomat, vitlök, basilika och färska champinjoner.
Ingredients
- 600 gr Nötfärs
- 1 st Rödlök (hackad)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 2 msk Balsamico vinäger
- 100 gr Champinjoner (skivade)
- Svartpeppar
- Salt
- 12 st Färska lasagneplattor
- 1 brk Krossade tomater av bättre kvalitet
- 1 dl Vatten
- Olivolja
- 2msk + 2 msk Tomatpuré
- 200 gr cocktailtomater (delade)
- 100 gr Champinjoner (klyftade)
- 50 gr Parmesanost (grovriven)
- Färsk basilika
Method
Step 1
Sätt ugnen på 250° och häll de krossade tomaterna i en kastrull med vatten och 2 msk tomatpuré, koka upp och krydda med salt samt svartpeppar
Step 2
Värm en panna med lite olivolja och börja stek champinjonerna med rödlök och vitlöken, lägg sedan i nötfärsen och låt det steka klart, lägg i 2 msk tomatpuré samt balsamicon, smaka av med salt och svart peppar avsluta med att ha i en näve strimlad basilika.
Step 3
Dela upp färsröran mitt på lasagneplattorna och rulla ihop dem, lägg dem sedan tätt i en ugnsform.
Step 4
Lägg cocktailtomater och klyftade champinjoner på, riv lite basilikablad och slå tomatsåsen över, avsluta med att ha parmesanosten på.
Step 5
Ställ in formen i ugnen i ca 25 - 30 minuter tills allt har fått en fin gratinerad färg.
Step 6
Ta ur formen och ringla lite olivolja på och servera med en enkel sallad