Tomat och vin bräserad karré med mozzarella och råstekt potatis
2015-03-08- Servings: 5
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
En läcker svensk karré som steks och sedan bräseras med krossade tomater, härligt rött vin och lite vitlök samt basilika, till det så råsteker vi potatis och morötter som en trevlig avrundning till rätten.
Ingredients
- 900 gr Svensk Fläsk karré (i skivor)
- 1 brk Krossad tomat av bättre kvalitet
- 1 ,5 dl Vatten
- 2 dl Rött vin
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 2 msk Tomatpuré
- 2 tsk Basilika
- 400 gr Morötter (strimlad)
- 700 gr Potatis fast (strimlad)
- Rapsolja
- Svartpeppr
- Salt
- 250 gr Mozzarella (skivad)
Method
Step 1
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk.
Step 2
Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan.
Step 3
Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt det sedan koka upp.
Step 4
Stek sedan karréskivorna med salt och peppar på, lägg dem i tomatsåsen och låt det sedan puttra i ca 25 minuter.
Step 5
Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatis och morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar
Step 6
När allt är klart ta ur köttet ur grytan och lägg upp på ett djupt fat, lägg en skiva mozzarella på alla köttskivor och slå på såsen ovanpå.
Step 7
Servera sedan med råstekta potatisen..