Loader

Tomat och vin bräserad karré med mozzarella och råstekt potatis

2015-03-08
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker svensk karré som steks och sedan bräseras med krossade tomater, härligt rött vin och lite vitlök samt basilika, till det så råsteker vi potatis och morötter som en trevlig avrundning till rätten.

Ingredients

  • 900 gr Svensk Fläsk karré (i skivor)
  • 1 brk Krossad tomat av bättre kvalitet
  • 1 ,5 dl Vatten
  • 2 dl Rött vin
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Vitlök solo (pressad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Basilika
  • 400 gr Morötter (strimlad)
  • 700 gr Potatis fast (strimlad)
  • Rapsolja
  • Svartpeppr
  • Salt
  • 250 gr Mozzarella (skivad)

Method

Step 1

Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk.

Step 2

Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan.

Step 3

Smaka av med lite salt och svartpeppar och låt det sedan koka upp.

Step 4

Stek sedan karréskivorna med salt och peppar på, lägg dem i tomatsåsen och låt det sedan puttra i ca 25 minuter.

Step 5

Under tiden värmer du upp en större stekpanna med rikligt av olja, lägg i potatis och morötter som du vänder försiktigt ofta tills det är mjukt, smaka av med salt och svartpeppar

Step 6

När allt är klart ta ur köttet ur grytan och lägg upp på ett djupt fat, lägg en skiva mozzarella på alla köttskivor och slå på såsen ovanpå.

Step 7

Servera sedan med råstekta potatisen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: