Loader

Tomat och potatissallad med färsk lök och fetaost

2012-06-10
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Den här salladen gjorde jag för några dagar sedan och serverade den till en grillad korv, det är ett alternativ till vanliga potatissalladen och är lite av en fusion mellan klassiska tomat salladen och vinägrett potatis.

Jag väljer att inte ha i fetaosten direkt utan att man smular på den på toppen, det blir lite trevligare servering så och man kan låta salladen stå och dra lite längre.

Tomat och potatissallad med färsk lök och fetaost

– 700gram Färskpotatis tvättad och kokt samt skivad
– 5st Tomater skivade
– 3st Späda morötter skalade och skivade med en osthyvel
– 1st Gul lök skivad
– 1st Grön paprika strimlad
– 250gram Fetaost
– 40ml Rapsolja
– 20ml Vittvinsvinäger
– Salt
– Svart peppar

1. Blanda olja och vinäger med salt samt peppar
2. Blanda försiktigt tomat, morötter, lök och paprika, ha sedan i potatisen och vänd försiktigt
3. Slå på vinägerblandningen på salladen och låt den dra i ca 30minuter eller medan du grillar
4. När salladen ska serveras smulas fetaosten på toppen…

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: