Loader

Tomat & vitlöksfräst bläckfisk med pilgrimsmussla och limepasta

2014-09-19
  • Servings: 3
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

En lite festligare pastarätt med bläckfisk och pilgrimsmusslor i ett recept som är väldigt enkelt att göra, receptet är på 3 portioner men är lätt att göra för flera.

Ingredients

  • 100 gr Bläckfiskringar
  • 9 st Pilgrimsmusslor
  • 1 st Tomat (finhackad)
  • 2 st Salladslök (skivad)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lime (delad i 8 bitar)
  • Olivolja
  • 300 gr färsk Tagliatelle
  • Svart peppar
  • Salt
  • 1 näve Röd mangold

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet väl saltat

Step 2

Värm en panna med olivolja och stek bläckfiskringarna i ca 8 minuter

Step 3

Lägg i tomat, vitlök, och salladslöken och låt det fräsa lite med bläckfisken i någon minut

Step 4

Pressa och lägg i limen samt lite mera olivolja, salt och svart peppar, sätt på ett lock och dra ner värmen på pannan, låt det stå i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden..

Step 5

Stek pilgrimsmusslorna i en varm panna med lite olja, de ska få färg på bägge sidorna utan att steka igenom, salta och lägg upp på en bit hushållspapper.

Step 6

Häll av pastavattnet när den är klar, blanda pastan i pannan med bläckfisken och vänd ordentligt smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Servera med pilgrimsmusslorna på toppen, lite nymald svart peppar samt några droppar olivolja och lite röd mangold

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: