Loader

Tomat & vitlöksfräst bläckfisk med pilgrimsmussla och limepasta

2014-09-19
  • Servings: 3
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

En lite festligare pastarätt med bläckfisk och pilgrimsmusslor i ett recept som är väldigt enkelt att göra, receptet är på 3 portioner men är lätt att göra för flera.

Ingredients

  • 100 gr Bläckfiskringar
  • 9 st Pilgrimsmusslor
  • 1 st Tomat (finhackad)
  • 2 st Salladslök (skivad)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Lime (delad i 8 bitar)
  • Olivolja
  • 300 gr färsk Tagliatelle
  • Svart peppar
  • Salt
  • 1 näve Röd mangold

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet väl saltat

Step 2

Värm en panna med olivolja och stek bläckfiskringarna i ca 8 minuter

Step 3

Lägg i tomat, vitlök, och salladslöken och låt det fräsa lite med bläckfisken i någon minut

Step 4

Pressa och lägg i limen samt lite mera olivolja, salt och svart peppar, sätt på ett lock och dra ner värmen på pannan, låt det stå i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden..

Step 5

Stek pilgrimsmusslorna i en varm panna med lite olja, de ska få färg på bägge sidorna utan att steka igenom, salta och lägg upp på en bit hushållspapper.

Step 6

Häll av pastavattnet när den är klar, blanda pastan i pannan med bläckfisken och vänd ordentligt smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Servera med pilgrimsmusslorna på toppen, lite nymald svart peppar samt några droppar olivolja och lite röd mangold

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: