Tomat & vitlöksfräst bläckfisk med pilgrimsmussla och limepasta
2014-09-19- Servings: 3
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En lite festligare pastarätt med bläckfisk och pilgrimsmusslor i ett recept som är väldigt enkelt att göra, receptet är på 3 portioner men är lätt att göra för flera.
Ingredients
- 100 gr Bläckfiskringar
- 9 st Pilgrimsmusslor
- 1 st Tomat (finhackad)
- 2 st Salladslök (skivad)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lime (delad i 8 bitar)
- Olivolja
- 300 gr färsk Tagliatelle
- Svart peppar
- Salt
- 1 näve Röd mangold
Method
Step 1
Sätt på pastavattnet väl saltat
Step 2
Värm en panna med olivolja och stek bläckfiskringarna i ca 8 minuter
Step 3
Lägg i tomat, vitlök, och salladslöken och låt det fräsa lite med bläckfisken i någon minut
Step 4
Pressa och lägg i limen samt lite mera olivolja, salt och svart peppar, sätt på ett lock och dra ner värmen på pannan, låt det stå i ca 3 minuter. Koka pastan under tiden..
Step 5
Stek pilgrimsmusslorna i en varm panna med lite olja, de ska få färg på bägge sidorna utan att steka igenom, salta och lägg upp på en bit hushållspapper.
Step 6
Häll av pastavattnet när den är klar, blanda pastan i pannan med bläckfisken och vänd ordentligt smaka av med salt och svartpeppar
Step 7
Servera med pilgrimsmusslorna på toppen, lite nymald svart peppar samt några droppar olivolja och lite röd mangold