Tomatbräserad kycklinglårfilé med bön mix och morotsbulgur
2016-10-13- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Idag så hittade jag smakrika kycklinglårfiléer i disken för varor med kort datum vilket vart början på dagens recept, dessa stekts med lite lök och bräseras med krossad tomat. Toppar med lite goda bönor och serveras med bulgur som kokas med morötter, en smakrik och snabb vardags middag som passar hela familjen.
Ingredients
- 700 gr Kycklinglårfilé
- Spiskummin
- 1 brk Finkrossad tomat (bra kvalitet)
- 1,5 dl Vatten
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1 cm Röd Chili (hackad)
- 150 gr Blandade bönor (kokta)
- Rapsolja
- 100 gr Fetaost
- Salt
- Svartpeppar
- 3 dl Bulgur
- 200 gr Morötter (skalad & tärnad)
Method
Step 1
Börja med att blanda bulguren med morötter och koka den med vatten enligt anvisningar på paketet
Step 2
Under tiden stek kycklinglåren kryddade med salt, svartpeppar och spiskummin, i en varm panna med rapsolja.
Step 3
När kycklingen fått färg lägg i lök och vitlöken samt chilin, fräs allt en stund och slå på krossade tomater samt vatten,
Step 4
Dra ner värmen till hälften och sätt på ett lock, låt allt puttra i ca 15 - 20 minuter, skaka om pannan i bland. När det puttrat klart och blivit en tjockare sås i pannan, smaka av med salt och peppar, slå på bönorna och vänd försiktigt.
Step 5
När bulguren är klar vänd den tillsammans med lite rapsolja
Step 6
Lägg upp allt snyggt och servera med smulad fetaost, smaklig måltid!