Torsk taco med tomat & mangosalsa, guacamole och syrad rödlök
2014-09-13- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Varför inte satsa på en härlig tacokväll med annorlunda tillbehör till tortillasen som en krydddig torsk som serveras med en naturligt sötare mangosalsa, guacamole och en lök som syras ordentligt med citron.
Här är receptet på en enkel och härlig Guacamole och om du vill göra egna tortillas
Ingredients
- 500 gr torskrygg
- 2 krm Rökt paprikapulver
- 2 krm Koriander
- 2 krm Spis kummin
- 3 krm Vitlök
- 3 krm Salt
- 12 st Tortillas se recept överst om du vill göra själv
- 250 gr Sallads mix
- 1 st Mango (skalad & tärnad)
- 200 gr Cocktailtomater (klyftade i fyra delar)
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 st Rödlök (tunt klyftad)
- 1 st Citron
- Guacamole se recept överst
- Skivad jalapeneo
Method
Step 1
Börja med att pressa citronen över rödlöken och låt det dra i minst 30 minuter
Step 2
Blanda Mangon med tomaterna, vinäger och olja, smaka av med lite salt och låt den dra lite
Step 3
Fixa guacamolen och tortillasen om du gör den själv,
Step 4
Gör en kryddblandning med kryddorna, blanda den väl
Step 5
Torka av torsken och strö kryddblandningen på och gnid in den ordentligt i torsken
Step 6
Stek torsken i en varm panna med lite olja, torsken ska få ordentligt med färg och precis börja dela sig.
Step 7
När torsken är klar lägg lite sallad, torsk på ett bröd, toppa med salsan, guacamole och längst upp den syrade rödlöken samt några skivor jalapeneo.