Loader

Tortellini i en basilikadoftande krämig tomat och ricottasås

2015-11-04
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Jag har ett minne av den klassiska ravioli som serverades i skolan under min uppväxt, en torr fylld kudde som låg i en tomatsås som såg ut som ketchup allt direkt från en burk.

Här är något annat

Idag så hittar man härlig ”färsk” tortellini som finns fylld med diverse godsaker som man lätt kan göra mästerverk av, här har jag en tortellini som är fylld med ost som jag lägger i en underbar tomatsås som är klar i ett naffs.

Ingredients

  • 2 pkt Färsk tortellini enligt egna önskemål
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljong tärning (gärna ekologisk)
  • 1/2 sm Röd chili
  • 1 brk Krossad tomat (av bra kvalitet)
  • 1 näve färsk Basilika (hackad)
  • 1 pkt ricotta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt på vatten till tortellinin, vattnet ska smaka Medelhavet 🙂

Step 2

Fräs den gula löken i lite olja tillsammans med vitlök samt chili, när det mjuknat lägg i tomatpurén och låg den fräsa med lite.

Step 3

Häll i den krossade tomaten, basilikan och smula i buljongtärningen, låt allt koka upp och stå och små puttra.

Step 4

Lägg i tortellinin i vattnet och koka enligt anvisningarna

Step 5

Sänk värmen på tomatsåsen och rör i ricottan, koka ej såsen nu utan låt den bara bli varm och rör ut den ordentligt, smaka av med salt och svart peppar

Step 6

Häll av vattnet från tortellinin när dem är klar, slå på tomatsåsen vänd försiktigt och låt det dra i någon minut.

Step 7

Lägg upp snyggt och servera gärna med nyriven parmesan och svartpeppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: