Tortellini med lök och tomat i läcker ädelostsås
2012-11-05- Cuisine: Italien
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Tortellini är något som jag kan tycka är lite underskattat och som man kan göra mycket trevligt med, dagens recept bygger på färdiga färska som kan vara fyllda med valfri fyllning.
Mina var dock fyllda med en ost och spenatfyllning, vilket gör middagen vegetarisk vilket jag inte tror att någon tänker på när man äter det.
Ingredients
- 2 pkt Färsk tortellini
- 1 st Gul lök (hackad)
- 100 gr Kocktailtomater (skivade)
- 2 dl Grädde
- 100 gr Ädelost
- Några blad Basilika (hackad)
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- Sallads mix
Method
Step 1
Börja med att fräsa löken med lite rapsolja när den mjuknat lägg i tomaterna och basilikan och fräs lite
Step 2
Slå på grädden och koka upp bara smält sedan i ädelosten (spara lite till garnering sedan)
Step 3
Koka sedan tortellini enligt paketet,
Step 4
När tortellinin är klar häll av vattnet och slå på såsen och vänd försiktigt, krydda med salt och peppar
Step 5
Smaka av och lägg upp på ett fat med sallad i botten och ädelosten smulad ovanpå.. servera