Loader

Tortellini med lök och tomat i läcker ädelostsås

2012-11-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Tortellini är något som jag kan tycka är lite underskattat och som man kan göra mycket trevligt med, dagens recept bygger på färdiga färska som kan vara fyllda med valfri fyllning.

Mina var dock fyllda med en ost och spenatfyllning, vilket gör middagen vegetarisk vilket jag inte tror att någon tänker på när man äter det.

Ingredients

  • 2 pkt Färsk tortellini
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 100 gr Kocktailtomater (skivade)
  • 2 dl Grädde
  • 100 gr Ädelost
  • Några blad Basilika (hackad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Sallads mix

Method

Step 1

Börja med att fräsa löken med lite rapsolja när den mjuknat lägg i tomaterna och basilikan och fräs lite

Step 2

Slå på grädden och koka upp bara smält sedan i ädelosten (spara lite till garnering sedan)

Step 3

Koka sedan tortellini enligt paketet,

Step 4

När tortellinin är klar häll av vattnet och slå på såsen och vänd försiktigt, krydda med salt och peppar

Step 5

Smaka av och lägg upp på ett fat med sallad i botten och ädelosten smulad ovanpå.. servera

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: