Tortiglioni med jordärtskocka, smör, parmesan, tomat, basilika och krispigt bacon
2015-05-05- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Ibland har man lite tur som när man får en påse med härliga jordärtskockor att leka fram ett trevligt recept av, resultatet bidde ett trevligt och Italiensk lantligt pastarecept med sina rena smaker.
Ingredients
- 400 gr Tortiglioni
- 300 gr Jordärtskocka (skalade)
- 100 gr Smör
- 100 gr Parmesanost (grovriven)
- 250 gr Bacon (strimlad)
- 250 gr Cocktailtomater (i halvor)
- Basilika färsk
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna när vattnet kokar
Step 2
Lägg jordärtskockorna i saltat vatten och koka dem mjuka, när de är mjuka mosa dem med smöret och parmesanosten avrunda med lite salt.
Step 3
Stek baconet knaprigt och lått fettet rina av på lite hushållspapper
Step 4
När pastan är klar blanda den försiktigt med jordärtskocksmoset, bacon, cocktailtomater och riv i basilikablad, lägg upp snyggt och toppa med lite svartpeppar.