Loader

Tortiglioni med jordärtskocka, smör, parmesan, tomat, basilika och krispigt bacon

2015-05-05
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Ibland har man lite tur som när man får en påse med härliga jordärtskockor att leka fram ett trevligt recept av, resultatet bidde ett trevligt och Italiensk lantligt pastarecept med sina rena smaker.

Ingredients

  • 400 gr Tortiglioni
  • 300 gr Jordärtskocka (skalade)
  • 100 gr Smör
  • 100 gr Parmesanost (grovriven)
  • 250 gr Bacon (strimlad)
  • 250 gr Cocktailtomater (i halvor)
  • Basilika färsk
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna när vattnet kokar

Step 2

Lägg jordärtskockorna i saltat vatten och koka dem mjuka, när de är mjuka mosa dem med smöret och parmesanosten avrunda med lite salt.

Step 3

Stek baconet knaprigt och lått fettet rina av på lite hushållspapper

Step 4

När pastan är klar blanda den försiktigt med jordärtskocksmoset, bacon, cocktailtomater och riv i basilikablad, lägg upp snyggt och toppa med lite svartpeppar.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: