Loader

Tranbärsnudlar med kyckling, lök och morötter

2013-01-16
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är det fusion i köket med asiatiska nudlar som får smak av nordiska tranbär, allt serverat med kyckling och morötter tillsammans i ett väldigt gott sällskap.

Ingredients

  • 6 port Nudlar
  • 700 gr Kycklingfilé (skär längs med)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • 2 dl Vatten
  • 0,5 dl Tranbärsjuice
  • 1,5 dl Grädde
  • 15 ml Kycklingfond
  • Lite lite mynta
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Ge kycklingen en fin stekyta först och lägg sedan i löken samt morötter, låt dem steka med lite.. sätt på vatten till nudlarna

Step 2

Häll i vatten, tranbärsjuice, fond och grädde i pannan med kyckling och grönsaker, lägg i lite mynta och lägg på ett lock och låt det puttra i pannan.

Step 3

Lägg nudlarna i vattnet och koka dem enligt instruktioner på paketet

Step 4

Smaka av kycklingen med salt och svart peppar

Step 5

När nudlarna är klara häll av vattnet och häll på kycklingen med såsen, låt det stå lite och dra smaka sedan av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Utan aptit skall man varken äta eller älska.
    -Eberhard von Minden
    %d bloggare gillar detta: