Loader

Tranbärsnudlar med kyckling, lök och morötter

2013-01-16
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så är det fusion i köket med asiatiska nudlar som får smak av nordiska tranbär, allt serverat med kyckling och morötter tillsammans i ett väldigt gott sällskap.

Ingredients

  • 6 port Nudlar
  • 700 gr Kycklingfilé (skär längs med)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 3 st Morötter (i bitar)
  • 2 dl Vatten
  • 0,5 dl Tranbärsjuice
  • 1,5 dl Grädde
  • 15 ml Kycklingfond
  • Lite lite mynta
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Ge kycklingen en fin stekyta först och lägg sedan i löken samt morötter, låt dem steka med lite.. sätt på vatten till nudlarna

Step 2

Häll i vatten, tranbärsjuice, fond och grädde i pannan med kyckling och grönsaker, lägg i lite mynta och lägg på ett lock och låt det puttra i pannan.

Step 3

Lägg nudlarna i vattnet och koka dem enligt instruktioner på paketet

Step 4

Smaka av kycklingen med salt och svart peppar

Step 5

När nudlarna är klara häll av vattnet och häll på kycklingen med såsen, låt det stå lite och dra smaka sedan av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: