Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika
2017-03-23- Cuisine: Internationell, Klimatsmart, Nyttigt, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Idag var det en sådan där dag då man inte riktigt orkar laga mat men man behöver ändå göra det, försjunken i soffan hemma funderade jag lite på vad som fanns hemma och hur jag omvandlade det snabbast till en trevlig vardags middag.
En liten fundering senare kände jag mig redo att sätta igång att göra en trevlig vardagsmiddag som är enkel, god och nyttig, en pytt där vi byter ut potatisen mot bulgur och använder falukorv tillsammans med diverse gott som passar in.
Ingredients
- 3 dl Bulgur
- 400 gr Falukkorv (tärnad)
- 1 gul Paprika (tärnad)
- 1 st Gul lök (tärnad)
- 1 st Stort fast Äpple (tärnat)
- 2 st Tomater (hackade)
- Rapsolja
- 1 cm Röd chili
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 2 krm Paprikapulver
- 1 msk Soya
- Svartpeppar
- Salt
- Skivad Jalapeño (garnering)
Method
Step 1
Börja med att koka bulgur efter anvisningarna
Step 2
Värm en stor panna med lite olja, stek först falukorven så du får lite yta
Step 3
Lägg sedan i lök, äpple och paprika som får fräsa med lite och få färg,
Step 4
Lägg sedan i tomater, soya, chili och vitlöken samt paprika pulver, låt det puttra ihop lite och lägg i salt samt Svartpeppar för att sedan smaka av.
Step 5
När bulgur är klart blanda ihop den med falukorvs pannan, vänd försiktigt och smaka av med salt samt svartpeppar
Step 6
Lägg upp snyggt och servera med Jalapeño så man kan styra sin styrka lite själv 🙂